Autor: CroExpress

Pater Ike Mandurić, pokretač online krunice Hrvata svega svijeta, sada je pokrenuo i Molitvenu mrežu Hrvata svega svijeta.

Molitvenoj mreži Hrvata cijelog svijeta možete se priključiti OVDJE.

Evo što naš isusovac kaže o Molitvenoj mreži:

‘Dragi svijete, braćo i sestre, Hrvati i Hrvatice diljem svijeta, zahvaljujem od srca svima koji su zdušno prionuli uz našu milosnu subotnju krunicu. Kao što i znademo, krenula je spontano kao odgovor na trenutne poteškoće, ali odmah je bilo jasno da će ih nadživjeti kako bismo njome trajno Bogu vapili.

Ako nam išta treba za buduća vremena, to je onda zajednička krunica Hrvata svega svijeta. I to još više nego danas. Znamo i vjerujemo da Bog po našim molitvama može sve. Štoviše, on nas i potiče da još više ištemo.

Od njega nam i dolaze i ovi naši vapaji koje mi Hrvati jednodušno osjećamo po svemu svijetu. I kao da nas ovim jednodušnim molitvama, po našoj gladi za njima koju osjećamo, poziva da još velikodušnije revno molimo.

Osjećamo da bi bilo važno da se ujedinjeni molitveni vapaji uzdižu k Bogu svakog dana.

Stoga evo odlučismo: krećemo s MOLITVENOM MREŽOM HRVATA SVEGA SVIJETA.

Željeli bismo stvoriti uvjete, i olakšati svima koji to osjećaju u sebi, pa i potaknuti i pozvati sve nas da svaki dan Bogu upućujemo svoje molitve, makar tek one najlaganije, ali i koordinirati vrlo zahtjevnim molitvenim programima koji se već negdje pokreću – za one koji baš to osjećaju kao Božji poticaj. A molitva i nas čuva i krijepi, i uvijek najviše dobiju oni koji mole.

Pa Vas, u toj svijesti, pozivamo da se predbilježite i učlanite u svoju MOLITVENU MREŽU.

Ponešto o njoj:

1. RAZLOZI OSNIVANJA
– POTREBA ZA VIŠE MOLITVE: jasno je da je naša subotnja krunica po sebi premalo da bismo postigli ono za što molimo, i trebamo više.
– IDENTITET MOLITELJA: Brojni su se koji s nama redovito mole poistovjetili s ovim zajedništvom i osjećaju pripadnost ovoj krunici i onima koji s nama mole.
– POTREBA ZA BOLJOM UMREŽENOSTI. Postoje brojne dobre inicijative, ali često se ne mogu tako lako doseći. Jasno je, dakle, da postojeće dobre inicijative nemaju doseg jer molitveno nismo dovoljno umreženi

2. USTROJ I NAČIN DJELOVANJA

– umrežavanje/upisivanje svih koji žele, te grupiranje članova po kontinentima i državama
– razvijanje vlastite internetske platforme
– aktivno uključivanje svećenika i biskupa koji kroz molitvenu mrežu žele djelovati, utjecati se molitvama i pomoći njezinom razvoju

3. PROGRAM
– PODRŠKA postojećim molitvenim inicijativama u Hrvatskoj i svijetu (klanjanja, krunice, devetnice, hodočašća, duhovne obnove, molitve jedne desetice, prikazivanje misa itd.)
– POKRETANJE/INICIRANJE dodatnih programa koje Bog nadahne.
– DRUGI DUHOVNI PROGRAMI koje bismo pokretali ili podržavali, kao što su duhovne obnove, kateheze i sl.

4. OSTALI UČINCI
– Stvaranje internacionalne platforme Hrvata s tendencijom izrade društvene mreže
– Umreženost svećenika iz dijaspore i Domovine u zajedničkom apostolskom djelu,
– Veća umreženost vjernika dijaspore i Domovinske Hrvatske, izgradnja povjerenja
– stvaranje preduvjeta za protok drugih dobrih inicijativa i programa Tvoja uključenost nas raduje. I uključenost tvog prijatelja nas raduje. Tvoja preporuka je ono što nam treba.’

Datum objave: 01.07.2020.