“Rekao sam glavno da je on u redu, ne trebate vi meni nosit ništa, ali sutradan su došli s buketom cvijeća i zahvalili se”, rekao je.

Nakon što je od utapanja spasio državljanina Nizozemske 35-godišnji Marko Rakuljić iz Krila Jasenice proglašem je herojem tjedna u toj državi. Ovaj pomorac na privremenom radu u Nizozemskoj u gradu Arnhemu je iz hladne rijeke izvukao muškarca. Temperatura rijeke bila je svega pet stupnjava, a muškarac je bio na izmaku snaga.

Dnevnik.hr piše kako mu je Marko priskočio u trenucima kada su na terenu već bile žurne službe.

“Nisu ga mogli dignuti gore jer on nije imao snage da se uhvati za tu splav malo čvršće, pošto mislim da je već imao šok i upadao je u hipotermiju”, rekao je Marko Rakuljić koji je doveslao do unesrećenog na pomoćnoj splavi, koja služi za pranje broda.

“U jednome potezu sam ga izvukao van, očito je adrenalin učinio svoje jer da mi sad date devedeset kila da ih tako dignem nema šanse da bi to napravio”, kazao je je Marko i nadodao: “Beživotno tijelo koje se smrzavalo i samo je govorilo ‘help me, help me’. Usne su mu počele plavit. Skinuo sam svoju majicu, pokrio ga.

Za svoje herojsko djelo nizozemska policija ga je nagradila poklonim i zahvalnicom.

“Rekao sam glavno da je on u redu, ne trebate vi meni nosit ništa, ali sutradan su došli s buketom cvijeća i zahvalili se i eto sad sam ja u Nizozemskoj heroj tjedna kako oni to kažu. Ja sam samo napravio ono što su me naučili babe, dide, tete“. rekao je.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 26.04.2021.