Predsjednik bavarske vlade, Markus Söder, predvodio je svečanu ceremoniju dodjele odlikovanja za spašavanje ljudskih života, koja se održala u Münchenu.

Među počasnim primateljima ovih visokih priznanja nalazio se i Marko Bošnjak, hrabri Hrvat iz Aschaffenburga.

Marko Bošnjak, stanovnik Aschaffenburga, ponosno je primio Medalju Kristofor za svoju izvanrednu hrabrost i herojske postupke koji su se odvijali 6. rujna 2020. godine. Toga dana, u Aschaffenburgu je izbio požar u stambenoj zgradi, izazivajući paniku i strah među stanovnicima. Marko, ne razmišljajući o vlastitoj sigurnosti, brzo je reagirao.

Uz pomoć nekoliko hrabrih sugrađana, Marko Bošnjak hrabro je ušao u zgradu zahvaćenu požarom, stavljajući svoj život na kocku kako bi spasio živote ljudi u opasnosti. Njegova brza i odlučna reakcija rezultirala je spašavanjem dvoje malodobne djece i njihove majke iz plamena. Njihova sudbina bila je neizvjesna, no hrabrost Marka i njegovih pomagača osigurala je sretni završetak ove dramatične situacije.

Ceremoniji dodjele odlikovanja nazočio je i Vladimir Duvnjak, generalni konzul Republike Hrvatske u Münchenu.

Dodjela odlikovanja protekla je u svečanom ozračju, a Marko Bošnjak primio je ovu visoku čast sa skromnošću i zahvalnošću. Njegova hrabrost i predanost služenju zajednici služe kao inspiracija svima da se ujedine u pružanju pomoći i podrške u trenucima krize.


Autor: CroExpress Datum objave: 22.09.2023.