U sklopu ekološke akcije čistit će se obje strane zaljeva – slovenska i hrvatska.

Više od 150 ronioca iz Hrvatske i više od 30 ronioca iz Slovenije uključit će se ovog vikenda u veliku ekološku akciju Čišćenje bez granica u nedjelju, 6. rujna
Čistiti će podmorje Savudrijske vale uz poštivanje svi propisanih epidemioloških mjera. 

U sklopu ekološke akcije čistit će se obje strane zaljeva – slovenska i hrvatska te će ronioci uklanjati krupni otpad ispred Pirana, u Luci Piran te u Savudriji, kamp Veli Jože i u Luci Savudrija.

Veliki i vrlo vrijedan doprinos samoj akciji dat će djeca, sudionici V. Međunarodne dječje ronilačke eko patrole koja će pod stručnim vodstvom instruktora ronjenja tijekom dva dana trajanja akcije  pomagati u čišćenju mora uz obalu u kampu Veli Jože te učiti o izgradnji boljeg odnosa prema moru u budućnosti.

Foto: Promocija Ronjenja

Glavni cilj same akcije, uz čišćenje podmorja je i ukazivanje na globalni problem onečišćenja podmorja te podizanje razine svijesti građana o važnosti očuvanja biljnog i životinjskog svijeta u Jadranskom moru, a samim tim nužno je povezivanje svih generacija i susjednih zemalja sa istim ciljem zaštite prirode i očuvanja ljepota Jadranskog mora.

Foto: Promocija Ronjenja

U eko akciju će se uključiti više od 30 klubova i udruženja, savudrijski ribari te Javne vatrogasne postrojbe i Civilna zaštita Republike Hrvatske, a sve s ciljem što većeg doprinosa zaštiti prirode.

Akcija se provodi u organizaciji Agencije Promocija ronjenja, Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, Zagrebačkog holdinga te njegove podružnice Vladimir Nazor, PGD Piran i Jamarske zveze Slovenije.

Foto: Promocija Ronjenja

Autor: CroExpress Datum objave: 03.09.2020.