Autor: CroExpress

Suzana Klišanin iz Melbournea u Rusiju se uputila s bratom Matom te je sa stadiona odgledala svih sedam utakmica Hrvatske, a planira pratiti i finale. Iako se već nekoliko godina bori s malignom bolešću, odlučila se uputiti na Svjetsko prvenstvo jer, objašnjava za službeni portal HNS-a, kako za vrijeme utakmica bar na trenutak zaboravi na svoju dijagnozu:

‘Dok sam prolazila kroz kemoterapiju, rekla sam bratu da želim otići na Svjetsko prvenstvo, a on mi je rekao da se usredotočim na svoje zdravlje i terapiju. No, sa strane je organizirao ulaznice i letove kao iznenađenje. Na Božić mi je poklonio čestitku i plan za naš put u Rusiju.’

Karcinom maternice dijagnosticiran joj je u prosincu 2015. godine, a od tada se podvrgnula već tri operacije – jedna od kojih se dogodila svega nekoliko mjeseci prije polaska u Rusiji:

‘Šest ili sedam tjedana prije polaska ponovo sam završila u bolnici te prošla kroz još jednu operaciju, te su me liječnici savjetovali da ne idem u Rusiju, što me neizmjerno rastužilo. Znala sam da ćemo odlično igrati na Svjetskom prvenstvu i da će ova godina biti posebna.’

Ulaskom hrvatske reprezentacije u finale Suzani se ispunio još jedan san:

‘Rekla mi je da joj je san vidjeti finale Svjetskog prvenstva. Kada je Hrvatska zabila drugi gol protiv Engleske, oči su mi se ispunile suzama. Sjedio sam na tribinama i razmišljao kako je ovo uistinu ostvarenje sna’, izjavio je Suzanin brat Mate.

‘Putovanja su umarajuća, no uzbuđena sam i svaka naša pobjeda daje mi novi polet. Kad se vratim u Australiju i nastavim s terapijom, sve slike i sjećanja s putovanja u Rusiju odvratit će mi pažnju od onoga što je ispred mene’, za kraj je dodala Suzana. 

Datum objave: 15.07.2018.