PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

18.07.2019
tekst
tekst

Hrvati iz Australije

SUZANA IZ MELBOURNEA NA FINALU UNATOČ MALIGNOJ BOLESTI 'Liječnici su savjetovali da ne idem, ali pobjede mi daju polet'

Foto: HNS

Foto: HNS

San joj je bio vidjeti finale.

Br. pregleda: 2326

Autor: CroExpress

Suzana Klišanin iz Melbournea u Rusiju se uputila s bratom Matom te je sa stadiona odgledala
svih sedam utakmica Hrvatske, a planira pratiti i finale. Iako se već nekoliko godina bori s malignom bolešću, odlučila se uputiti na Svjetsko prvenstvo jer, objašnjava za službeni portal HNS-a, kako za vrijeme utakmica bar na trenutak zaboravi na svoju dijagnozu:

‘Dok sam prolazila kroz kemoterapiju, rekla sam bratu da želim otići na Svjetsko prvenstvo, a on mi je rekao da se usredotočim na svoje zdravlje i terapiju. No, sa strane je organizirao ulaznice i letove kao iznenađenje. Na Božić mi je poklonio čestitku i plan za naš put u Rusiju.’

Karcinom maternice dijagnosticiran joj je u prosincu 2015. godine, a od tada se podvrgnula već tri operacije – jedna od kojih se dogodila svega nekoliko mjeseci prije polaska u Rusiji:

‘Šest ili sedam tjedana prije polaska ponovo sam završila u bolnici te prošla kroz još jednu operaciju, te su me liječnici savjetovali da ne idem u Rusiju, što me neizmjerno rastužilo. Znala sam da ćemo odlično igrati na Svjetskom prvenstvu i da će ova godina biti posebna.’

Ulaskom hrvatske reprezentacije u finale Suzani se ispunio još jedan san:

‘Rekla mi je da joj je san vidjeti finale Svjetskog prvenstva. Kada je Hrvatska zabila drugi gol protiv Engleske, oči su mi se ispunile suzama. Sjedio sam na tribinama i razmišljao kako je ovo uistinu ostvarenje sna’, izjavio je Suzanin brat Mate.

‘Putovanja su umarajuća, no uzbuđena sam i svaka naša pobjeda daje mi novi polet. Kad se vratim u Australiju i nastavim s terapijom, sve slike i sjećanja s putovanja u Rusiju odvratit će mi pažnju od onoga što je ispred mene’, za kraj je dodala Suzana. 

15.07.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.