PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

07.06.2020
tekst
tekst

Hrvati iz Australije

HERCEGOVKA PRVA ŽENA NA ČELU POLICIJE Katarina je nova načelnica 'plavaca' u Queenslandu

Foto: APAC / Flickr

Foto: APAC / Flickr

Carroll će biti 20. načelnik policije.

Br. pregleda: 2624

Autor: CroExpress

Katarina Carroll, rođena Bošnjak, bit će prva šefica policije australske savezne države Queensland. Kako javljaju hrvatski mediji, Carrol je porijeklom iz Hercegovine.

Carroll je trenutno načelnica Vatrogasnih i hitnih službi, a na čelo policije stupit će kad se trenutni načelnik, Ian Stewart, umirovi u lipnju. Objavila je to premijerka Quennslanda Annastacia Palaszczuk u utorak.

'Nosila je uniformu u dvije grane naših hitnih službi i bila uz nas kroz najteža vremena, uključujući ciklone Debbie i Marcia, da ne spominjem vatrene stihije 2018.', kazala je Palaszczuk.

Australka hrvatskih korijena policijsku je akademiju završila 1983. 'Ponos kad sam prvi put navukla tu plavu košulju me nikad nije napustio', kazala je.

'Služila je ne samo narodu Queenslanda nego je igrala i vitalne uloge u velikom broju nacionalnih i međunarodnih grupa, uključujući Australsku i novozelandsku upravu za protuterirističko djelovanje', rekao je ministar policije, Mark Ryan.

Carroll će biti 20. načelnik policije. Queensland je sjeveroistočna australska država; najveći gradovi su Brisbane i Gold Coast. U njoj živi nešto više od pet milijuna stanovnika.

24.04.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.