Hrvati iz župa i zajednica u Bavarskoj i obližnjoj Austriji tradicionalno će u nedjelju, 25. lipnja, hodočastiti u Marijansko svetište Crne Gospe u Altöttingu.

Riječ je o svetištu s kraja 15. stoljeća, koje časti lik Crne Madone, najstarijem i najvećem svetištu Blažene Djevice Marije u Bavarskoj.

Ove godine, svečanu svetu misu predvodit će fra Stipo Kljajić, poznati svećenik i duhovni vođa. Misno slavlje započinje u 11:30 sati u prekrasnoj bazilici St. Anna, koja je srce ovog svetišta. Vjernici će imati priliku zajedno sudjelovati u bogoslužju, zahvaliti Blaženoj Djevici Mariji i zamoliti za njenu zaštitu.

Prije same mise, od 10:00 do 11:15 sati, bit će organizirana sveta ispovijed u vrtu i hodnicima bazilike. Svećenici i voditelji misija iz okolnih područja bit će na raspolaganju za ispovijedanje vjernika i pružanje duhovne podrške. Ova prilika za ispovijedanje predstavlja važan trenutak za vjernike da obnove svoju vjeru i pomire se s Bogom.

Nakon mise, u 16:00 sati, bit će organizirano klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Vjernici će imati mogućnost dublje uroniti u molitvu i duhovnost, te posvetiti vrijeme kontemplaciji i pobožnosti pred prisutnošću Isusa u Euharistiji.

Hodočašće u Marijansko svetište Crne Gospeu Altottingu predstavlja važan događaj za hrvatske katolike u ovom dijelu Njemačke i Austrije. Okupljanje u zajedničkoj vjeri, molitvi i duhovnom iskustvu jača njihovu povezanost i osnažuje njihovu vjeru. Ovo je prilika za sve vjernike da pronađu duhovno osvježenje i mir u središtu Marijanskog svetišta.

Hrvatska katolička zajednica u Bavarskoj i Austriji s nestrpljenjem očekuje ovo hodočašće i vjeruje da će biti ispunjeno milošću i blagoslovom za sve sudionike.


Autor: CroExpress Datum objave: 21.06.2023.