PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.07.2019
tekst
tekst

Hrvati iz Europe

ZA 58 TISUĆA HRVATA U SRBIJI Vlada će povećati financijsku potporu projektima

Foto: Vlada RH

Foto: Vlada RH

Žigmanov i Vojnić izvijestili su o dijalogu koji od početka prošle godine vode s najvišim razinama srbijanske vlasti.

Autor: Hina/CroExpress

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak da je vlada spremna povećati financiranje konkretnih projekata važnih za položaj hrvatske manjine u Srbiji, priopćila je vlada.

On se u Zagrebu susreo s predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) i zastupnika u srbijanskom parlamentu Tomislavom Žigmanovom i novoizabranom predsjednicom Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) u Srbiji Jasnom Vojnić.

Plenković je ‘izrazio je spremnost hrvatske vlade da u narednom razdoblju poveća izdvajanja za konkretne projekte koji su važni za položaj hrvatske zajednice od 58 tisuća članova u Srbiji, kao i zaštitu hrvatskog kulturnog identiteta’, stoji u priopćenju.

Žigmanov i Vojnić izvijestili su o dijalogu koji od početka prošle godine vode s najvišim razinama srbijanske vlasti, izdvojivši važnost ostvarivanja boljih mogućnosti obrazovanja na hrvatskom jeziku i pismu, kao i odgovarajuće zastupljenosti hrvatske manjine u predstavničkim tijelima na državnoj, pokrajinskoj i lokalnoj razini.

Založili su se i za uključivanje hrvatske zajednice u Srbiji u prekogranične projekte koji se financiraju iz europskih fondova, navodi se u vladinu priopćenju.

23.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.