PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

20.06.2019
tekst
tekst

Hrvati iz Europe

(FOTOGALERIJA) LIČKA VEČER U GERLINGENU Razdraganih 1500 posjetitelja uživalo u sjajnoj zabavi

Foto: Nena Kieron

Foto: Nena Kieron

Ličani će i dalje s puno ljubavi nastaviti čuvati svoje korijene ovdje u Njemačkoj, u koju posljednijh godina pristiže sve veći broj naših mladih u potrazi za boljim životom.

Br. pregleda: 1040

Autorica: Nena Kieron

Ličani su oduševili oko 1500 gostiju koji su se i ove godine okupili u Gerlingenu, nadomak Stuttgarta, na 14. tradicionalnoj ‘Ličkoj večeri’. Bila je to vrhunska prezentacija Like, njezine kulture, narodnih običaja i tradicije koju ovdje u Njemačkoj, već dugi niz godina, njeguje Udruga Ličana iz Stuttgarta koja je bila i organizator ove večeri.

Ličku večer je otvorio predsjednik udruge Dražen Bolješić, a nazočili su Ivan Bulaja, konzul iz Generalnog konzulata RH u Stuttgartu, Željko Glasnović, umirovljeni general i saborski zastupnik i drugi uglednici.

Plesovi pjesme i folklor ponosne Like oduševili su nazočne goste, a prezentirala ih je folklorna grupa Vila Croatia, dok su u glazbenom dijelu programa nastupili Dražen i Dinastija band te svima dobro poznata grupa Vigor, koja je goste zabavljala do kasno u noć. U publici oduševljenje uz poruke ‘Liko moja u srcu te nosim i sa tobom se ponosim’...

Mostovi i geni kameni


A na cijeloj toj fešti domovina Lika i Hrvatska osjećale su se na svakom koraku, u ugodnim iseljeničkim druženjima koja su nadahnula i konzula Bulaju, koji je u svom pozdravnom govoru posebno naglasio radost okupljanja ovako velikog broja naših ljudi i tako uspješne organizacije ove priredbe, što je poticaj našim iseljenicima za daljnji uspješan rad i prezentaciju Hrvatske u Njemačkoj.

Zato posebne pohvale zaslužuju organizatori Dražen Bolješić, Joso Sudar, Tomislav Kolak, Nino i Katarina Muhler i drugi marljivi članovi kojima su u srcu Lika i domovina Hrvatska.

Ličani će i dalje s puno ljubavi nastaviti čuvati svoje korijene ovdje u Njemačkoj, u koju posljednjih godina pristiže sve veći broj naših mladih u potrazi za boljim životom.

U svemu veseli što mostovi koji povezuju iseljenu Hrvatsku sa domovinom i Likom postaju sve jači, a tome doprinosi i hvale vrijedna Udruga Ličana u Stuttgartu, kojoj sa svih strana pristižu brojne pohvale za odličnu organizaciju ove nezaboravne večeri.

FOTOGALERIJA:

14.02.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.