Autor: CroExpress
Zahtjev ÖVP-a (Austrijske narodne stranke) da se ukine vinjeta od Kiefersfelden-a do Kufstein-Süda i od Walserberga do Salzburg-Nord-a već su odobrili Zeleni i NEOS, a glasovanje u srijedu, 13. studenog, čisto je pitanje pravne forme, prenio je tt.com.

Takvi prijedlozi moraju se podnijeti i Saveznom vijeću, a odobrenje se predviđa za 5. prosinca, i tek tada vozači od 15. prosinca više ne trebaju kupovati i isticati vinjetu.
Napominje se također da će se razmatrati ukidanje vinjete i na autocestama Rheintal / Walgau A14, Linz A26 i Mühlkreisautobahn A7, prenosi salzburg24.de.
ca4b8f4332.png
‘To je dobra vijest’, kazao je gradonačelnik Kufsteina Martin Krumschnabel. U utorak, 12. studenoga, o rezoluciji se glasovalo u Nacionalnom vijeću Austrije. SPÖ i FPÖ glasali su protiv, jer po njihovom mišljenju ova izmjena u zakonu ‘značila bi besplatno putovanje Nijemaca po austrijskim cestama’.
Ipak, zabranu vožnje zimi između 21. prosinca i 12. travnja treba zadržati. Krumschnabel također poziva na prestanak njemačke granične kontrole.
Prestanakom naplate cestarine na gradskoj autocesti do Salzburga želi se rasteretiti grad od prometnih gužvi.



Datum objave: 12.11.2019.