PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

29.03.2020
tekst
tekst

Hrvati iz Južne Amerike

EKSKLUZIVNO: Argentinski Hrvati proglasili Pusić 'personom non grata', u nedjelju izlaze na ulice!

Foto: Hina/Dario Grzelj

Foto: Hina/Dario Grzelj

Prosvjed će se održati 14. veljače u 12:30 sati u Buenos Airesu.

Br. pregleda: 16432

Autor: Zoran Stupar

Argentinski Hrvati proglasili su bivšu ministricu vanjskih poslova i sadašnju potpredsjednicu Sabora RH Vesnu Pusić 'personom non grata' među Hrvatima u Argentini! Osim toga, naša će argentinska zajednica izaći na ulice Buenos Airesa kako bi prosvjedovali zbog izjave Vesne Pusić da na Bleiburgu 'nisu svi nevine žrtve već nisu sudskim procesom proglašeni krivim'.

Odlučeno je to na jučerašnjoj sjednici Međudruštvenog odbora hrvatskih udruga i ustanova u Argentini. Također, ovaj odbor preporučio je Hrvatskom saboru da prema Vesni Pusić pokrene kazneni postupak prema standardima međunarodnog pravosuđa, a radi 'opravdanja genocida'.

Prosvjed će se održati 14. veljače u 12:30 sati u Buenos Airesu.

Većina argentinskih Hrvata ima nekog u obitelji ili pak poznaje nekog tko je ubijen na Bleiburgu ili Križnom putu. Kako među stradalima nisu bili samo vojnici, već i žene i djeca, riječi Vesne Pusić mnoge su od njih uvrijedile.

Podsjetimo, u svibnju prošle godine ova je udruga pozvala na rasvjetljavanje događaja oko Bleiburga zbog kojih su mnogi od njih rođeni na drugom kraju svijeta.

10.02.2016.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.