Devedeset župljana iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden i Hrvatske katoličke misije Mannheim-Mosbach bili su od 17. do 24. veljače na hodočašću u Svetoj Zemlji.

Iz Mannheima je glavni organizator bio vlč. Robert Ružić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije i voditelj misije te njegova tajnica Ruža Đorđić Marošević. Za misiju Karlsruhe bili su zaduženi salezijanci don Sebastijan Marković i don Vjekoslav Kanić.

U prvom autobusu vodič je bio fra Andrija Majić, član hercegovačke provincije, 2021. godine zaređen za svećenika, a u drugom don Anto Vranković, svećenik Splitske nadbiskupije s dugogodišnjim stažem svećeništva koji se u kolovozu vraća u domovinu.

Hrvati iz Mittelbadena, Mannheima i Mosbacha hodočastili u Svetu zemlju
FOTO: HKM Mittelbaden

Hodočasnici su bili oduševljeni njihovim tumačenjima i jednostavnim objašnjavanjima na određenim svetim mjestima, počevši od sjevernog dijela Izraela s državnom granicom Jordana pa sve do južnoga dijela, Mrtvoga mora. Krenulo se iz zračne luke Baden-Badena i stiglo u Tel Aviv za otprilike četiri sata. Završetak je bio u Jeruzalemu, gdje su se vjernici susreli s hrvatskim studentima salezijancima koji u tom gradu studiraju.

“Kroz cijelo vrijeme hodočašća pratilo nas je ugodno i lijepo vrijeme pa je i raspoloženje ljudi bilo veoma dobro. Svi su hodočasnici odlično podnijeli sve naporne dane koje je trebalo uskladiti sa zadanim programom. Svakoga dana je na različitim mjestima bila sveta misa i prilika za primanje sakramenta pomirenja ili svete ispovijedi. Pri kraju hodočašća moglo se čuti: ‘E, da nam je još koji dan ostati na izvorima naše vjere’”, javili su iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden.


Autor: CroExpress/HKM Mittelbaden Datum objave: 06.03.2023.