Pozivamo vas na večer posvećenu Vukovaru i stradalima u Domovinskom ratu u nedjelju 5. studenoga 2023. u 18:30 sati, kapela blaženoga Alojzija Stepinca, Schwanthalerstr. 96, München.

Ovom prigodom predstavit ćemo znanstveno-izdavački projekt “HEROJSKI VUKOVAR: povijest grada i život Vukovaraca tijekom 30 godina (1991. – 2021.)” i dvije tiskane knjige.

Hrvati iz Münchena organiziraju večer posvećenu herojskom Vukovaru i stradalima u Domovinskom ratu

Ovaj veliki nacionalni projekt i dvije tiskane knjige predstavit će: dr. sc. NATKO MARTINIĆ JERČIĆ, autor dvaju poglavlja, djelatnik Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata iz Zagreba i ANTE BIČANIĆ, prof. kroat., zamjenik voditelja projekta i glavni urednik, predsjednik Društva za promicanje hrvatske kulture i znanosti CROATICA iz Zagreba.

Ovaj projekt realiziran je od 2020. do 2022. godine, a autorski tim projekta sastoji se od 38 znanstvenika i stručnjaka koji su obradili više od 2000 povijesnih izvora i dokumenata i napisali 32 autorska rada. Autori dolaze iz mnogih znanstvenih, obrazovnih, kulturnih i ostalih ustanova iz Republike Hrvatske.

Dvije tiskane knjige sadržavaju ukupno 1064 stranice i 650 dokumentarnih fotografija, zemljovida, preslikâ dokumenata i ostalih likovnih priloga vezanih za Vukovar i Slavoniju 1991. godine.

Radujemo se Vašem dolasku!

Organizatori:

Akademski krug Hrvatske katoličke župe München u suradnji s udrugama Hrvatska kuća, Matica hrvatska München i Društvo za promicanje hrvatske kulture i znanosti CROATICA iz Zagreba.


Autor: CroExpress Datum objave: 20.10.2023.