U nedjelju,30. svibnja na svetkovinu Presvetoga Trojstva stotinjak vjernika Hrvatske katoličke župe Blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu tradicionalno su hodočastili na Maria Plain na završetku ovogodišnjih  svibanjskih pobožnosti.

Hodočašće je započelo u popodnevnim satima okupljanjem u podnožju Gospina svetišta. Zatim su  hrvatski  vjernici krenuli uspinjući se prema Gospinoj bazilici moleći slavna otajstva Gospine  krunice. 

Na kalvariji podno križa župnik fra Zlatko Špehar OFM predmolio je petu deseticu krunice kao i dodatnu  deseticu krunice za poginule hrvatske branitelje i sve preminule.

U baziliku Majke Tješiteljice žalosnih su u svečano procesiji ušli s pjesmom na usnama “Čuj nas Majko nado  naša” te uz zvonjavu crkvenih zvona. Zatim je slijedila pjevana svečana večernja molitva u čast Blažene Djevice Marije koju je predvodio župnik fra Zlatko Špehar, a pjevanje je animirao pastoralni asistent Petar  Sakač.

Hodočašće je završilo euharistijskim blagoslovom te pjesmom “Zdravo Djevo, kraljice Hrvata”. Ovo Gospino svetište koje se nalazi na 530 metara nadmorske  visine iznad Mozartovog grada Salzburga omiljeno je svetište Salzburga i okolice.


Autor: CroExpress, Francisko Pavljuk Datum objave: 31.05.2021.