Na završetku ovogodišnjih listopadskih pobožnosti, vjernici Hrvatske katoličke župe blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu, tradicionalno su hodočastili u Gospino svetište Maria Plain.

Hodočašće je započelo u popodnevnim satima okupljanjem u podnožju Gospina brijega. Zatim su vjernici krenuli uspinjući se prema bazilici moleći otajstva Gospine krunice. U baziliku Majke Tješiteljice žalosnih su ušli svečano u procesiji, s pjesmom na usnama, te uz zvonjavu crkvenih zvona.

Slijedila je pjevana svečana večernja molitva u čast Blažene Djevice Marije od Krunice koju je predvodio župnik fra Zlatko Špehar OFM, a pjevanje je animirao i predvodio pastoralni asistent Petar Sakač. Hodočašće je završilo euharistijskim blagoslovom te pjesmom “Zdravo Djevo”.

Ovo Gospino svetište koje se nalazi na 530  metara nadmorske visine iznad Mozartovog grada Salzburga omiljeno je svetište žitelja grada Salzburga i okolice. Hrvati koji žive u Austrijskom gradu Salzburgu u ovo sveto mjesto hodočaste godišnje dva puta, krajem svibnja i krajem listopada.

U nedjelju, 31.10.2021., svečano smo zaključili listopadske pobožnosti hodočašćem u svetište Maria Plain. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

Objavljuje Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – SalzburgPonedjeljak, 1. studenoga 2021.

Autor: Francisko Pavljuk Datum objave: 01.11.2021.