Australski Hrvati planiraju održati ovo godine proslavu Stepinčeva u nadi da ih u tome neće spriječiti ni situacija vezana s korona virusom.

Poznata je i satnica i datum održavanja proslave Stepinčeva. Predviđeno je da se proslava održi 12. veljače s početkom u 18 sati. Proslava će se odražati u katedrali Sv. Patrica u gradu Melbourne. Pozivaju sve Hrvatice i Hrvate da dođu u što većem broju kako bi uveličali ovu proslavu. Također, pozivaju sve koji su u mogučnosti da dođu u hrvatskim narodnim nošnjama. Oragnizatori naglašavaju- iako pandemija virusa COVID19 donosi nepredvidive obrate, te moramo biti pripremljeni i na promjenu planirane svečanosti. Prenosi Hrvatski Vjesnik – Croatian Herald na svojoj Facebook stranici.

Mi se nadamo da će ovu svečanosti održati točno onako kaku su zamislili i da neće biti nikakvih mjera koje će ih spriječiti da održe ovu proslavu u čast našeg velikog Blaženika.

Spomenuti ćemo riječi Bl. Alojzija Stepinca koje itekako trebaju odzvanjati u ovim vremenima. Ovo je Bl. Stepinac izgovorio prilikom svoje propvijedi na proslavi Sv. Vlaha u Dubrovniku 1941. godine. – Kako god se naime redali događaji u svijetu, kako god se mijenjali nazori čovječanstva, iznad svega stoji stalno i nepomično Stvoritelj svijeta. On se ne mijenja ni za režima demokracije, niti za režima diktature, ni za režima liberalizma, niti za režima apsolutizma. Njegov režim, režim Boga Stvoritelja, izražen u dekalogu i evanđelju, pristaje kao nijedan drugi za sva vremena, za sve nacije, za sve prilike, za sve okolnosti.


Autor: CroExpress Datum objave: 23.01.2022.