Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo (HKPD) ‘Matija Gubec’ iz Tavankuta organiziralo je 29. Festival dječjeg stvaralaštva pod nazivom ‘Djeca su ukras svijeta’.

Festival se održao na ljetnoj pozornici etnosalaša ‘Balažević’.

Na Festivalu su sudjelovala djeca iz Vojvodine, Mađarske i Hrvatske. Uz domaćine iz HKPD ‘Matija Gubec’, pjesmom i plesom predstavili su se članovi KPD ‘Jedinstvo Egyseg’ iz Bajmaka, KUDŽ ‘Bratstvo’ iz Subotice, KUD ‘Rokoko’ iz Čikerije (Mađarska), SKUD ‘Heroj Janko Čmelik’ iz Stare Pazove, HKU ‘Antun Sorgg’ iz Vajske, KUD ‘NERA’ iz Novog Sada te KUD ‘Posavac’ iz Vrbanje (Hrvatska).

Festival je održan u sklopu manifestacije ‘Tavankutsko kulturno lito 2024.’, koja svake godine okuplja ljubitelje kulture i tradicije iz regije. Ovaj događaj posebno je značajan za očuvanje i promicanje dječjeg stvaralaštva, kao i za jačanje veza među zajednicama.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo velikim odazivom i raznovrsnošću programa te su zahvalili svima koji su pridonijeli uspjehu festivala. Svi sudionici su se složili da su ovakvi događaji važni za poticanje kreativnosti i kulturne razmjene među mladima.


Autor: CroExpress Datum objave: 17.06.2024.