Osim svih profesionalnih institucija hrvatske zajednice, akciju je podržao i veliki broj hrvatskih udruga.

Koncem prošle godine, 30. prosinca 2020., Hrvatsko nacionalno vijeće i pripadnici hrvatske zajednice u Republici Srbiji iskazali su solidarnost sa stradalima u razornom potresu u Hrvatskoj. Na temelju dogovora ključnih institucija hrvatske zajednice u Srbiji, odlučeno je da će se za stradale prikupljati isključivo financijska pomoć i to preko računa Fondacije Cro-fond.

Kako navode u HNV-u, odaziv onih koji su podržali ovu akciju za kratko vrijeme i više je nego dobar, a prikupljena novčana sredstva su iznad očekivanja. Osim svih profesionalnih institucija hrvatske zajednice, piše Hrvatska riječ, akciju je podržao i veliki broj hrvatskih udruga.

Za tri radna dana prikupljeno je 572.000 dinara, koje je uplatilo 16 pravnih subjekata i 54 osobe. Najviše financijskih sredstava uplatilo je Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo Jelačić iz Petrovaradina – 152.000 dinara.

Hrvati u Srbiji nastavljaju i dalje prikupljati novčanu pomoć preko računa Fondacije Cro-fond s naznakom »Pomoć nastradalima u potresu u Hrvatskoj«. Uplate se vrše na račun 325-9500700045918-84, Vojvođanska banka OTP Group.

Iskažimo solidarnost sa stradalima od potresa, poručuju iz HNV-a i drugih profesionalnih institucija hrvatske zajednice u Srbiji.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 08.01.2021.