Autor: Hina/CroExpress

Hrvatska državljanka Dora Bilić, koja je prešla na islam te se priključila snagama Islamske države u Siriji, ranjena je, a bosanskohercegovačka državljanka Fatima Mahmutović je poginula u zračnim napadima snaga sirijskog predsjednika Bašara al Asada na položaje radikalnih islamista u toj zemlji, objavila je u ponedjeljak redakcija Slobodne Bosne.
Tijekom bombardiranja Rake ranjena je Dora Bilić iz Zagreba koja je, po navodima Slobodne Bosne, prihvatila islam prije dvije godine, nakon čega se doselila u selo radikalnih muslimana selefija Gornju Maoču kod Brčkog, gdje se ubrzo udala.

Isti izvor navodi da je zajedno sa suprugom otišla u Siriju, ali je poput drugih žena ‘svetih islamskih ratnika’ ostala u gradu Raki, dok su njihovi muževi raspoređeni na ratištima diljem Iraka i Sirije.

Fatima Mahmutović iz naselja Sladna kod Srebrenika poginula u bombardiranju. Ona je u Siriju otišla u jesen 2013. zajedno s mlađim sinom Jasminom, dok se njezin stariji sin Mirzet Mahmutović na strani Islamske države bori više od godinu i pol dana.

Datum objave: 29.09.2014.