“Stanje u momčadi je izuzetno dobro, jedva čekamo početak i prvu utakmicu protiv Poljske. Osjetilo se već na prvom treningu da su igrači maksimalno posvećeni, osjeća se među njima ona pozitivna energija i trema”, kaže izbornik futsalske reprezentacije koja je, poslije izvjesna vremena, opet na velikoj sceni.

Izbornik Hrvatske futsalske reprezentacije, Marinko Mavrović zadovoljan je stanjem u momčadi uoči nastupa na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj koji naša momčad otvara u petak, u 20.30 sati, protiv Poljske.

Stanje u momčadi je izuzetno dobro, jedva čekamo početak i prvu utakmicu protiv Poljske. Osjetilo se već na prvom treningu da su igrači maksimalno posvećeni, osjeća se među njima ona pozitivna energija i trema, kaže izbornik futsalske reprezentacije koja je, poslije izvjesna vremena, opet na velikoj sceni.

Došli smo u Nizozemsku ostvariti što bolji rezultat i naravno da ćemo napraviti sve što je u našoj moći da u svakoj utakmici damo maksimum. Razmišljat ćemo od utakmice do utakmice, osnovni cilj je proći skupinu, a ako se domognemo četvrtfinala onda je u jednoj utakmici sve moguće”.

Na europskim prvenstvima nema laganih protivnika i utakmica.

“Moramo respektirati sve reprezentacije koje su se plasirale na veliko natjecanje, futsal je izuzetno napredovao posljednjih godina, na taktičkom, a pogotovo na fizičkom planu. Nitko ne može unaprijed računati na tri boda, vidjeli smo, uostalom, koliko je malo nedostajalo Srbiji da iznenade Portugalce. Dakle, na Euru nema izrazitih favorita”.

Hrvatska će igrati u skupini s Rusijom, Slovačkom.

“Rusija jest prvi favorit u našoj skupini, a našu priliku vidimo u utakmicama protiv Poljske i Slovačke. Prva utakmica je jako bitna, jer utječe na daljnji tijek natjecanja, a pogotovo na ozračje u momčadi. Dobro smo proanalizirali protivnike u skupini, svaka momčad protiv koje igramo ima neke specifičnosti u svojoj igri. Dosta smo radili i na prekidima koji su jako biti”.

Osobni cilj?

Uvijek težim boljem rezultatu, nitko ne bi bio sretniji od mene kad bismo se domogli medalje, ali treba biti realan. Sport se sastoji od pobjeda i poraza, najvažnije je da se na terenu ponašamo kao sportaši, da se kod igrača vidi zajedništvo, pozitivna energija i samopouzdanje. Ako u tome uspijemo, ne moramo sumnjati u dobar rezultat”, zaključio je Mavrović.


Autor: CroExpress/HNS Datum objave: 21.01.2022.