U organizaciji Zajednice Hrvata u Republici Sjevernoj Makedoniji održana je izvanredna kazališna predstava u Skopskoj galeriji Ko-Ra.

Mlada hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica Natalija Đorđević oduševila je publiku svojom maestralnom izvedbom scenske minijature Antona Pavlovića Čehova. Izvedba je bila posebno značajna za hrvatsku zajednicu u Makedoniji te su prisustvovali brojni članovi i prijatelji Zajednice.

Đorđević je svojim energičnim i upečatljivim scenskim izrazom prenijela neobično snažan i angažiran tekst koji je uvijek aktualan, a danas čini se još aktualnijim.

Drama govori o nepodnošljivoj lakoći propasti društva i civilizacije koja posrće pod naletima besmilosne pohlepe novopečenih tranzicijskih bogataša. Hrvatska glumica je svojom izvedbom oduševila publiku te je zasluženo nagrađena dugotrajnim pljeskom.

Ova kazališna predstava pokazala je koliko je važno podržavati kulturu i umjetnost te kako su one važne za očuvanje identiteta i zajedništva među narodima. Hrvatska zajednica u Republici Sjevernoj Makedoniji ponosna je na svoju kulturnu baštinu i rado ju dijeli s drugima.


Autor: CroExpress Datum objave: 31.03.2023.