Iz tiska je izišao obiteljski kalendar za 2023. Hrvatske katoličke misije Dublin.

– Ovaj puta smo slikom prošli kroz naše zajednice u Irskoj i donijeli fotografije njihovih svetaca zaštitnika (autorice Iris Mihatov Miočić), crkvi u kojima se okupljamo, kao i fotografije na kojima su članovi pojedine zajednice okupljeni na neko od misnih slavlja tijekom proteklih godina, napisao je vlč. Josip Levaković, voditelj HKM-a Dublin, na mrežnoj stranici misije.

Svi zainteresirani kalendar će moći preuzeti u crkvi nakon misnoga slavlja u Corku u nedjelju 22. siječnja, kao i u crkvi nakon misnog slavlja u Dublinu u nedjelju, 29. siječnja. Župljani će ga moći dobiti i kod pohoda i blagoslova obitelji. Primjerci su besplatni.

– No, isto tako unaprijed zahvaljujem na svakoj vašoj donaciji – od čega živi i djeluje naša Misija, navodi vlč. Levaković.

Kalendar će biti moguće naručiti i online nakon nedjelje 22. siječnja 2023. na ovoj poveznici, a uplate u iznosu od 5 EUR po primjerku potrebno je izvršiti na račun misije. Tako će kalendar poštom stići na kućnu adresu, a spomenutim iznosom bit će pokriveni troškovi dostave.

Vlč. Josip Levaković se zahvalio svima koji su doprinijeli izradi kalendara: “Ovim putem želimo se zahvaliti Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH putem čijeg smo natječaja dobili sredstva za tisak kalendara. Hvala i Josipu Kelavi, nekadašnjem članu naše HKM Dublin, koji se posebno trudio oko svega tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, kao i obrtu Calendarium iz Kraljevice koji nam je izradio dizajn. Hvala i Karlu Hruškaru, nekadašnjem članu naše HKM Dublin, koji nam je i ovaj puta pripremio fotografije”.


Autor: CroExpress Datum objave: 19.01.2023.