Hrvatska katolička misija Heilbronn sprema se za veliko jubilarno slavlje povodom 50. godina svog postojanja.

U nedjelju, 24. rujna, zajednica će proslaviti ovu značajnu obljetnicu uz niz svečanih događanja. Središnji trenutak proslave bit će svečano misno slavlje koje će se održati u 11 sati. Svetu misu predslavit će biskup Pero Sudar, što će biti poseban duhovni trenutak za sve prisutne. Ovom prigodom, vjernici će se sjetiti svih proteklih desetljeća zajedništva i vjere koja ih je okupljala.

Nakon mise, očekuje se veselo druženje i zabava. Za glazbeni užitak pobrinut će se Unikum band, koji će svojom glazbom stvoriti nezaboravnu atmosferu. Domaćini su također pripremili bogatu ponudu jela i pića, kako bi svi prisutni mogli uživati u ukusnim specijalitetima i osvježenju.

Ova obljetnica označava pet desetljeća predanog rada i vjernosti hrvatske zajednice u Heilbronnu. Hrvatska katolička misija Heilbronn uvijek je bila mjesto gdje su se čuvali i njegovali hrvatski jezik, kultura i običaji, a ovo jubilarno slavlje prilika je za zahvalnost i zajedničko proslavljanje postignuća.

Svi su pozvani pridružiti se ovom posebnom događaju i zajedno s Hrvatskom katoličkom misijom Heilbronn proslaviti 50. godina njihovog neprocjenjivog rada i prisutnosti u njemačkoj zajednici.


Autor: CroExpress Datum objave: 19.09.2023.