Nakon tri pandemijske godine, u nedjelju, 19. veljače, HKM Koblenz proslavila je ponovno svečano Dan misije.

Proslava je započela molitvom svete krunice na nakanu za sve žive i pokojne članove zajednice i polaganjem cvijeća i paljenjem svijeće pred bistom zaštitnika Misije bl. kardinala Alojzija Stepinca.

Nakon krrunice, u punoj crkvi započela je svečana sveta misa koju su sviranjem uveličali misijski tamburaši, a posebno iznenađenje svim prisutnima priredili su najmlađi članovi misije uključeni u dječji zbor pod vodstvom svog voditelja Maria, izvodeći pjesmu pripemljenu posebno za ovu prigodu.

Uz riječi propovijedi te uz molitvu i pjesme, dar naših najmlađih članova misije bio je poseban trenutak.
Veličanstveno je bilo vidjeti punu crkvu svim uzrastima ispunjenu. Rame uz rame sjedili su djeca, mladi, brojne obitelji, članovi prve generacije župljana, novopridošli, misijski vijećnici, tamburaši, zboraši, prakaraturi, ministranti, članovi raznih misijskih grupa, mladi i stari, svi kao jedno.

Molilo se i pjevalo, plakalo i slavilo Boga.

FOTO: HKM Koblenz


Nakon svete Mise uslijedila je osobna molitva pred bistom zaštitnika Misije, nakon koje je uslijedilo veliko slavlje u dvorani ispod crkve uz pjesmu raspoloženih tamburaša, bogatu tombolu i predivan ručak na kojem zahvaljujemo od srca svim darivateljima i svim domaćicama.
Druženje je nastavljeno dugo u večer u prekrasnom obiteljskom ozračju u kojem smo opet vidjeli veličinu i jakost naše velike župne obitelji.
Iz HKM Koblenz su kazali: Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali, pomogli i uljepšali ovo prekrasno slavlje a posebno hvala dobrome Bogu na daru ovako predivne zajednice. Gospodin neka i dalje čuva i štiti ovu zajednicu po zagovoru blaženog Alojzija Stepinca.


Autor: CroExpress/HKM Koblenz Datum objave: 20.02.2023.