Hrvatska katolička misija Mittelbaden od 17. do 21. svibnja organizira hodočašće u Lourdes.

“Tko je jedanput stao nogom na prostore Lourdesa, taj ide svake godine. To je mjesto molitve, mjesto susreta vjernika cijeloga svijeta. Kleknuti pred špiljom Gospina ukazanja je milosni trenutak. Marija neodoljivo privlači vjernike cijeloga svijeta”, podsjetili su iz ove hrvatske katoličke župe u Njemačkoj.

U cijenu paket-aranžmana uključeni su troškovi prijevoza (autobus), smještaja (puni pansion u hotelu), raznih taksi i ostali davanja. Hodočašće po osobi stoji 285 eura za dvokrevetnu sobu, odnosno 325 eura za jednokrevetnu sobu…

“U narednim danima dobit ćemo informaciju koliko hotel ima jednokrevetnih soba na raspolaganju. Djeca od dvije do pet godina imaju popust u hotelu od 50 posto, a od pet do deset godina 30 posto. Dajemo do znanja da smo ove godine promijenili hotel koji će biti bolji i udobniji. Popust za autobus ne postoji, jer svaki putnik mora imati svoje mjesto”, istaknuli su iz HKM-a Mittelbaden.

Kod upisa je potrebno uplatiti 20 eura predujma za hotel i osiguranje putovanja. Potrebno je ispuniti i prijavnicu s određenim podacima za svakog člana obitelji posebno.

Online prijava bit će moguća do ponedjeljka 6. ožujka 2023. Broj putnika je ograničen.

Francuski pisac Paul Claudel kada je klečao pred špiljom Gospina ukazanja molio je sljedeće: “Marijo Majko, došao sam pred špiljom da izručim svoje srce. Svoju radost i svoju tugu. Nisam došao da mudrujem, niti da filozofiram. Marijo, čuj moje molitve i zahvale i preporuči nas kod Gospodina”.


Autor: CroExpress Datum objave: 27.02.2023.