U nedjelju, 24. rujna, Hrvatska katolička zajednica Giessen bila je domaćin međunarodnog bogoslužja i druženja koje je okupilo vjernike iz različitih kultura i jezika.

U predivnoj Crkvi St. Albertus u Gießenu, zajedno su slavili svetu misu Talijani, Španjolci, Poljaci, Nijemci i, naravno, Hrvati, te su nakon toga nastavili druženje uz ukusnu zakusku.

Ovaj događaj odražava duboku sliku opće svjetske Crkve koja premašuje sve granice i barijere. Svi prisutni su se okupili svjesni da njihovi identiteti imaju korijene u Bogu svih ljudi, Bogu slobode, a ne u granicama ili razlikama. Župnik iz Gießena, Pf. Wehner, istaknuo je u svojoj propovijedi da u Božjem kraljevstvu ne postoje doseljenici ili stranci (Ausländer), već samo stanovnici (Innenländer).

Ova zajednica vjernika bila je pozvana svjedočiti ovakvom obliku zajedništva u svijetu, postajući predokus Božjeg kraljevstva. Njihova spremnost da se ujedine unatoč jezičnim i kulturnim razlikama pokazuje da vjera i ljubav prema Bogu nadilaze sve prepreke, a jedinstvo u raznolikosti postaje snaga koja ih povezuje.

Međunarodno bogoslužje i druženje u Giessenu nije samo duhovno iskustvo već i poticaj da se svi zajedno nastave truditi za mir, razumijevanje i ljubav među narodima, jer kao što je ovaj događaj pokazao, u Božjim očima, svi smo mi stanovnici zajedničkog svijeta.


Autor: CroExpress Datum objave: 26.09.2023.