Hrvatska katolička župa Hrvatskih mučenika u Mississaugi, Ontario, Kanada, proslavila je blagdan sv. Nikole Tavelića u nedjelju, 12. studenog.

Svečano misno slavlje predvodio je prečasni Željko Faltak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu. Prečasni Faltak potaknuo je okupljene hrvatske vjernike na hrabrost u vjeri, ističući važnost predanja svojih života Bogu.

U propovijedi je istaknuo da je jedino Bog vrijedan života te potaknuo vjernike da slijede Božje zapovijedi kako bi pronašli radost, nadu i život vječni. Posebno je naglasio ulogu čovjeka kao suradnika u Božjem stvaralačkom planu te upozorio na opasnosti kada čovjek preuzima kontrolu bez Božje prisutnosti.

Nadbiskup Petar Rajič, nuncij u Litvi, Latviji i Estoniji, pridružio se proslavi, predvodivši svetu misu uoči blagdana sa posebnom nakanom za bolesnike u župi. Nadbiskup Rajič, koji je i sam izrasao u hrvatskoj župi u Torontu, izrazio je radost zbog duhovnih zvanja u župi, posebice ističući buduće svećenike, braću Krešimira i Marka Bušića. Krešimir će biti zaređen za đakona u Zagrebu, 25. studenoga, dok je Marko već zaređen za đakona u listopadu te će obojica slaviti mlade mise iduće godine.

Ova proslava, obogaćena nazočnošću nadbiskupa Rajiča, svjedoči o snažnoj vjerskoj zajednici Hrvatske katoličke župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi te o podršci mladim svećenicima koji iz te župe izlaze sa željom služenja vjeri.


Autor: CroExpress/Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Datum objave: 13.11.2023.