U veseloj atmosferi glazbe i tradicije, Hrvatska kulturna udruga Bremen svečano je obilježila svoj 25. rođendan i tradicionalno Martinje.

Proslavi su prisustvovali brojni ugledni gosti, među kojima su se istaknuli generalni konzul Republike Hrvatske u Hamburgu, Krstijan Tušek, te njemački političari Elembo Bolayel i Iloni Herbrig. Također, proslavi su se pridružili i Igor Vrućina, učitelj Hrvatske dopunske škole, te fra Ivica Studenović, voditelj Hrvatske katoličke zajednice u Bremenu.

Jedan od glavnih trenutaka proslave bio je izvedeni igrokaz pod nazivom “Krštenje vina”, koji su s ljubavlju pripremili Tomo Slavonac i Saša Bilogorac. Ova zanimljiva predstava bila je popraćena prikladnom glazbom u izvedbi Novice Vidovića, dodajući dodatnu čar večeri.

Hrvatska dopunska škola također je doprinijela programu svojom recitacijom koja je dirnula prisutne svojom emotivnošću i dubokim domoljubljem. Kruna večeri bila je izvedba najmlađih folkloraša, koji su svojim plesom očarali prisutne i dodali notu veselja proslavi.

Svečanost je bila prilika za okupljanje zajednice, promicanje hrvatske kulture i tradicije te stvaranje nezaboravnih trenutaka koji će obilježiti povijest udruge. U duhu zajedništva, članovi udruge izražavaju zahvalnost svima koji su svojim doprinosom omogućili dugogodišnji uspjeh i trajanje Hrvatske kulturne udruge Bremen.


Autor: CroExpress Datum objave: 15.11.2023.