Autor: Hina/CroExpress
Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner upozorio je kako Hrvatska populacijski nestaje zbog nebrige o pronatalitetnoj politici, te je pozvao na borbu protiv depopulacije u Hrvatskoj.
‘Hrvatska gubi svoje stanovništvo i nestaje. U 2013. rođeno je 1832 djece manje nego u prethodnoj godini, a svake godine rodi se oko 20 posto manje djece nego nego što građana Hrvatske umre’, istaknuo je akademik Rajner na večerašnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća Solina u povodu Dana tog grada i blagdana Male Gospe koji se slavi 8. rujna.

Akademik Reiner je istaknuo da nestanak stanovništva iz Hrvatske uopće ne brine ‘one koji bi o tomu trebali brinuti’ niti ih zanima taj problem.

‘Pojam pronatalitetne politike nestao je u zadnje dvije-tri godine iz našeg javnog života iz naših medija i naše komunikacije’, rekao je Reiner.

Također je upozorio i na aktualnu pojavu odlaska mladih visokoškolovanih i obrazovanih ljudi iz Hrvatske u inozemstvo. ‘Oni odlaze u inozemstvo da tamo ostanu i ostvare svoju budućnost i obitelji jer im se čini da za to u Hrvatskoj nemaju šansi’, kazao je.


Datum objave: 07.09.2014.