Hrvatska futsalska reprezentacija upisala je prve bodove na europskoj smotri u Nizozemskoj.

Prva je prepreka uspješno svladana. Izabranici Marinka Mavrovića započeli su svoj nastup na Europskom prvenstvu pobjedom nad Poljskom.

Hrvatska je do prednosti došla remek-djelom Horvata u osmoj minuti, a izjednačio je Holy u 14. minuti nakon ukradene lopte. Međutim, samo 15 sekundi poslije Sekulić je bio na pravom mjestu na gol-crti i proslijedio loptu u mrežu za novo vodstvo Hrvatske.

Jelovčić je prije odlaska na odmor “iz mrtvog kuta” uspio povisiti na 3:1, a u prvom su dijelu Matošević, Postružin i Marinović pogađali i okvir gola.

POLJSKA – HRVATSKA 1:3 (1:3)

EP u futsalu, Skupina C.
Ziggo Dome, Amsterdam.

Suci: E. F. Coelho, M. Castilho (Portugal)

Strijelci: 0:1 – Horvat (8′), 1:1 – Holy (14′), 1:2 – Sekulić (14′), 1:3 – Jelovčić (18′)

Žuti kartoni: Sekulić (25′)

Poljska: Kaluza, Grubalski, Zastawnik, Lutecki, Kriezel; Nawrat, Kubik, Madziag, Holy, Smialkowski, Solecki, Leszczak, Marek, Wojciechowski. Izbornik: B. Korczynski.

Hrvatska: Luketin, Matošević, Jelovčić, Marinović, Novak; Primić, Kanjuh, Đuraš, Suton, Jurlina, Postružin, Čekol, Horvat, Sekulić. Izbornik: M. Mavrović.


U prvoj utakmici Skupine C Rusija je uvjerljivo pobijedila Slovačku (7:1), a u drugom kolu Hrvatska igra protiv Rusije – u utorak, 25. siječnja u 17:30 sati, također u Amsterdamu.

EP futsal, Skupina C:


1. Rusija 3
2. Hrvatska 3
3. Poljska 0
4. Slovačka 0


 

Autor: CroExpress/HNS Datum objave: 22.01.2022.