Autor: Hina/CroExpress

Tijekom noći i jutra najviše je kiše palo na širem zagrebačkom području, kraće vrijeme oborina je bilo noćas na osječkom te jutros na sisačkom području, a najviše kiše tijekom 24-satnog mjerenja DHMZ-a zabilježeno je na krajnjem sjeveru Hrvatske.
Od 8 sati jučer do jutros u 8 u Čakovcu je palo 89 milimetara po četvornom metru, u Varaždinu znatno manje, 35.8 milimetara, a u Lipiku 20 milimetara.

Kako javljaju lokalni mediji, na području Grada Čakovca poplavljeni su brojni podrumi, a tijekom noći zbog vode koja se prelijevala preko prometnica neke ceste bile su zatvorene.

Rujan je do sada bio ekstremno kišan na niz postaja u Hrvatskoj. Na Marjanu kod Splita izmjereno je oko 115 milimetara, što je blizu dvostrukog tridesetogodišnjeg prosjeka, a u Daruvaru oko 120 milimetara, što je dvostruko za mjesec rujan.

U Šibeniku i Bjelovaru je do sada palo po 170 milimetara, a u Varaždinu oko 180 milimetara, što je više nego dvostruko za rujan u tim gradovima.

U Karlovcu je palo oko 240 milimetara što je blizu trostruke količine za rujan. Na Hvaru je palo oko 200 milimetara, a u Dubrovniku oko 270, što je trostruko tijekom dosadašnjeg djela rujna.
Ukupno 700 pripadnika Oružanih snaga RH angažirano je u borbi protiv poplava u tri županije – 450 u Sisačko-moslavačkoj, 150 u Karlovačkoj i 100 u Požeško-slavonskoj županiji, objavilo je jutros Ministarstvo obrane (MORH).

Datum objave: 14.09.2014.