Vatrene su u subotu bodrili navijači diljem Hrvatske, a bronca hrvatske reprezentacije slavi se s pjesmom, vatrometima i spontanim okupljanjima – u Splitu je tako najveća gužva na Prokurativama, Riječane ni kiša nije omela, a u Osijeku je najveselije na Trgu Sv. Trojstva.

S prvim sučevim zviždukom u 96. minuti uži dio Splita osvijetljen je vatrometima koje su ispaljivali vjerni navijači. U kratkom roku u grad se slilo tisuće građana koji pjevaju navijačke i domoljubne pjesme. Svi su tu, stari i mladi, pa čak i dio stranih turista koji slave s ‘domaćim’ stanovništvom. Najviše ih je na Prokurativama gdje veselje i pjesma ne prestaju. Navijača ima i na Rivi, po ulicama u središtu grada. Na cestama koje idu prema centru velika je kolona vozila. Navijače ne smeta niti loše i povremeno kišovito vrijeme.

Hrvatska slavi 'broncu' pjesmom, vatrometima i spontanim okupljanjima po gradovima
Zagreb goriiiii

Rijeka: Utakmica se zbog kiše pratila uglavnom u ugostiteljskim objektima

I Riječani slave osvajanje brončane medalje, koju je hrvatska nogometna reprezentacije izborila na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru, nadigravši momčad Maroka. Navijači su u kišnu subotu utakmicu pratili uglavnom u ugostiteljskim objektima, kafićima i klubovima te u svojim domovima.

Pobjeda se, uz hrvatska obilježja i navijačke pjesme, slavi pjesmom u tim objektima, okupljanjem na trgovima, u automobilima na cestama, a slavi se i pirotehnikom.

Hrvatska slavi 'broncu' pjesmom, vatrometima i spontanim okupljanjima po gradovima

Osijek slavi broncu unatoč hladnom vremenu

Pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije nad Marokom i brončana medalja s oduševljenjem se slavi i u Osijeku.

Slavlje je počelo odmah po završetku utakmice na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi gdje se, u sklopu osječkog Adventa, pred velikim videozidom organizirano gledala utakmica. Brojni su navijači, unatoč hladnom vremenu, oduševljeno pozdravili pogotke Joška Gvardiola i Mislava Oršića u prvom poluvremenu, a pogotovo završetak meča, kada su burnim pljeskom,  navijanjem, hrvatskim zastavama i paljenjem baklji, proslavili osvajanje trećeg mjesta na svijetu i brončanu medalju.

Hrvatska slavi 'broncu' pjesmom, vatrometima i spontanim okupljanjima po gradovima

“Svaka čast našim igračima, da je sudac bio dobar bili bismo prvi”, neki su od prvih komentara navijača na Trgu sv. Trojstva.

Zvukovi petardi i navijačkih pjesama odjekivali su po završetku utakmice po cijelom gradu, a nakon slavlja na Trgu Sv. Trojstva, brojni navijači krenuli su automobilima, uz zvukove sirena, osječkim ulicama, kako bi proslavili treću medalju Hrvatske na Svjetskim nogometnim prvenstvima, nakon Francuske 1998. i Rusije 2018. godine.

Ako je suditi po broju okupljenih navijača, Hrvatsku večeras čeka duga, vesela i besana noć.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 17.12.2022.