Hrvatska zajednica u irskom Mullingaru koja okuplja još i naše sunarodnjake iz Tullamorea-Athlonea-Longforda, u prosincu će proslaviti petu godišnjicu svojih okupljanja u tome gradu.

Tim povodom u utorak, 22. studenog u 19.30 sati u St. Paul’s Church (Delvin Road, Bellview, Mullingar, Co. Westmeath) bit će održano misno slavlje.

“Htjeli bismo dobrom Bogu zahvaliti za sve dobro što se dogodilo unatrag pet godina, ali tom prilikom ovu našu filijalnu zajednicu povjeriti nebeskom zagovoru njezine buduće zaštitnice – blažene Ozane Kotorske, djevice”, piše u svom pozivu vlč. Josip Levaković, voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin.

Tijekom misnog slavlja bit će na štovanje izložen i relikvijar s relikvijama Sv. Majke Tereze iz Kalkute, zaštitnice HKM-a Dublin.

Prilika za svetu ispovijed je od 18.30 sati. Nakon misnog slavlja uslijedit će druženje u župnim prostorijama.

“Našu misiju i njezino služenje našem narodu u Irskoj povjeravam i vašim molitvama. Vas nosim u svojim molitvama. Nadajući se pozitivnom odgovoru svih vas – iskreno vas od srca pozdravljam u Gospodinu”, zaključio je vlč. Levaković u svom tekstru na mrežnoj stranici misije.


Autor: CroExpress Datum objave: 11.11.2022.