Povodom obilježavanja 120 godina Hrvatske katoličke župe sv. Pavla u Clevelandu, župnik Zvonko Blaško sa suradnicima je upriličio trodnevnu duhovnu obnovu koju je predvodio kotorski biskup Ivan Štironja.

Prvog dana trodnevnice na spomendan sv. Bruna – svećenika, biskup Štironja naglasio je da se listopad i pobožnost u čast blaženoj Djevici Mariji odlično uklapaju u trodnevnu duhovnu pripravu i zahvalu Bogu koji nas poziva da ištemo, tražimo i kucamo na vrata njegova Srca. Pozvao je vjernike da u zahvalu Bogu pridruže i župnika don Zvonka koji ove godine obilježava četiri desetljeća svećeništva, tim više što je polovicu svoga djelovanja, najprije kao kapelan, a zatim kao župnik, proveo služeći u Župi sv. Pavla.

Drugog dana trodnevnice na spomendan blažene Djevice Marije od krunice, biskup je podsjetio na povijest listopadskih pobožnosti i pobožnosti krunice te govorio o snazi zajedničke molitve krunice kao oruđu u borbi protiv svakoga zla, osobito zla našega vremena, koje se širi protiv obitelji, protiv prirode, te kršćanskog i nacionalnog identiteta. Posebno je naglasio vrijednost i potrebu sakramenta ispovijedi koja nas pomiruje s Bogom, pomaže u čuvanju čistoće srca te nas vraća u zagrljaj nebeskog Oca i Stvoritelja na čiju smo sliku stvoreni i čija slika trebamo ostati do kraja života. Vjernici su prije, a i poslije mise imali prigodu pojedinačne ispovijedi.

Nakon trodnevnice župa je jučer proslavila 120. rođendan i četiri desetljeća svećeništva vlč. Zvonka Blaška. Svečano misno slavlje predvodio je biskup Štironja.

“Ovom prilikom zahvaljujemo se na odazivu i posjećenosti, kao i na bilo kojem obliku sudjelovanja i pomoći oko organizacije slavlja. Neka nas sve skupa dragi Bog blagoslovi”, napisali su iz Hrvatske katoličke župe sv. Pavla u Clevelandu, prenosi dijaspora.com.


Autor: CroExpress Datum objave: 12.10.2022.