PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

14.10.2019
tekst
tekst

Hrvatska

REKONSTRUIRAN NESTALI SPIS SLUČAJA KOJEG SE POVEZUJE S BRKIĆEM 'Sad ga treba proučiti i donijeti odluku'

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Pribavili podatke od drugih institucija.

Autor: Hina/CroExpress

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić potvrdio je medijima da je gotova rekonstrukcija nestalog spisa o aferi iz 2011. u kojoj se s curenjem podataka iz policijske akcije o prostituciji povezivao i zamjenik predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić.

‘Sad imamo sliku o tome na što se točno taj spis odnosio i što je od podataka i činjenica u tom spisu bilo. Na temelju tih spoznaja zatražili smo od Županijskog suda u Zagrebu i policije da nam dostave sve one dokumente koji su prema tim našim spoznajama trebali biti u predmetu i sada treba predmet proučiti i donijeti odluku’, rekao je Jelenić u intervjuu za Hrvatski radio koji će biti emitiran u subotu prijepodne, objavio je HRT na svojoj internetskoj stranici.

Glavni državni odvjetnik slično je kazao i za televiziju N1. ‘Imamo sve ono što bi prema tim izjavama trebalo u tom spisu biti, odnosno što je bilo na raspolaganju tužitelju u trenutku kada je predlagao istražnom sucu provođenje hitnih istražnih radnji. Pribavili smo od Županijskog suda u Zagrebu njihove spise, od policije njihove, tako da bih mogao reći da je spis rekonstruiran’, objavilo je N1 koji će cijeli intervju s Jelenićem objaviti u nedjelju.

HRT je najavio da je Jelenić, osim o nestalom spisu, odgovarao i na pitanja vezana uz aferu Agrokor te o posjetu državnog odvjetnika Ruske federacije i predstavnika Sberbanke.

Jelenić je za N1 ocijenio i da oslobađajuća presuda zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću nije ‘pljuska’ DORH-u ni Uskoku. ‘Koliko znam Uskok je svoj posao odradio zakonito i svoj zaključak o postojanju osnovane sumnje utemeljio na zakonitim dokazima i očekujem da će iskoristiti pravna sredstva koja mu stoje na raspolaganju’, rekao je Jelenić.

20.10.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.