PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.06.2019
tekst
tekst

Hrvatska

TOLUŠIĆ: POSAO KOJI RADIMO Promijenit će sliku hrvatske poljoprivrede

FOTO: Pixabay

FOTO: Pixabay

'Činimo sve da poljoprivredniku olakšamo posao'.

Autor: HINA/ CroExpress

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u četvrtak je, na koncu saborske rasprave o prijedlogu zakona o poljoprivredi, izrazio nadu da će posao koji radi njegovo Ministarstvo promijeniti sliku hrvatske poljoprivrede koja je, ocijenila je oporba, poprilično sumorna.

Ono što Ministarstvo radi neće biti vidljivo danas, ali mislim da radimo dobre stvari, rekao je ministar na koncu višesatne rasprave, obilježene jučerašnjom akcijom oporbe, prekidom sjednice i zajedničkim izlaskom za govornicu kako bi se spriječilo da Sabor o tom zakonskom raspravlja u srijedu, a ne u četvrtak.

Činimo sve da poljoprivredniku olakšamo posao, pomognemo mu, rekao je Tolušić, pa se osvrnuo na oporbene prozivke da se u Hrvatskoj malo proizvodi, a proizvedeno ne može plasirati.

'Ajmo izaći iz socijalizma', pozvao je zastupnike, tumačeći im kako država, odnosno Ministarstvo ne otkupljuje 'ni mrkvu, ni peršin', nego stvaraju uvjete da taj sektor bude bolji, daje novce za modernizaciju, za efikasnost.

Mnogi nisu pročitali zakon


'Bez vrijeđanja, velik dio onih koji su kritizirali zakon, bojim se da ga nisu ni pročitali', rekao je ministar, precizirajući kako misli na zastupnike oporbe, kojih na njegovom 'završnom obraćanju nema'.

Zaključak rasprave je da nam je poljoprivreda u velikim problemima, a selo uništeno, da ne proizvodimo dovoljno, a ono što proizvedemo ne uspijevamo plasirati, rekao je.

06.12.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.