PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.06.2019
tekst
tekst

Hrvatska

POVODOM PRAVOSLAVNOG BOŽIĆA Predsjednica će otići u Srpsku pravoslavnu crvu

Foto: predsjednica.hr

Foto: predsjednica.hr

Kako je priopćio njen ured, susret će se održati točno u podne, u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Ilici 7.

Autor: CroExpress

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović će se prigodom proslave pravoslavnog Božića susresti s mitropolitom ljubljansko-zagrebačkim Porfirijem.

Kako je priopćio njen ured, susret će se održati točno u podne, u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Ilici 7. Riječ je o pravoslavnoj crkvi Preobraženja Gospodnjega koja se nalazi između Ilice i Cvjetnog trga, a ondje se nalazi i sjedište crkvene općine.

Pravoslavni vjernici proslavili su u nedjelju navečer Badnjak na večernjem bogoslužju u prepunoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu koje je prevodio mitropolit Porfirije.

Na svečanom bogoslužju bile su brojne istaknute osobe iz hrvatskog političkog i religijskog života, među ostalima, izaslanik zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško, izaslanik predsjednice RH Mate Granić, savjetnica predsjednice Renata Margaretić Urlić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, izaslanik predsjednika Vlade, srpska veleposlanica u Hrvatskoj Mira Nikolić, predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

07.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.