PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.06.2019
tekst
tekst

Hrvatska

HDZ POKREĆE STEGOVNI POSTUPAK PROTIV ĐAKIĆA 'Najoštrije osuđujemo takav govor mržnje'

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Đakić je vrlo brzo objavu pobrisao.

Autor: Hina/CroExpress

Slijedom objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, te će protiv njega pokrenuti stegovni postupak, objavljeno je u ponedjeljak na službenim stranicama HDZ-a.

Ivan Đakić (22), sin HDZ-ovog saborskog zastupnika i predsjednika Hvidre Josipa Đakića, u ponedjeljak je, kako su prenijeli mediji, na svome privatnom Facebook profilu postavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. ‘Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić’, napisao je uz fotografiju.

Objavu je odmah uočio netko iz SDP-ovog Foruma mladih pa je screenshot objavio na Twitteru, objavili su mediji.

Iz HDZ-a su priopćili da najoštrije osuđuju objavu Ivana Đakića na društvenim mrežama.

‘Slijedom današnje objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost.

Nadležna stranačka tijela pokrenut će odgovarajući stegovni postupak zbog ovakvog ponašanja koje je u suprotnosti s temeljnim vrijednostima, načelima i odredbama Statuta HDZ-a’, navodi se u HDZ-ovu priopćenju, objavljenom na službenim internetskim stranicama stranke.

Đakić je vrlo brzo objavu pobrisao. Također je portalu Index, odmah nakon što su ga nazvali, priznao da je objavio tu fotografiju, a ujedno se ispričao ‘svima koje je uvrijedio’. ‘Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić’, rekao je Đakić novinaru Indexa.

08.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.