PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.06.2019
tekst
tekst

Hrvatska

KUJUNDŽIĆ OSUDIO Pernarovo dijeljenje zdravstvenih savjeta na Facebooku

FOTO: Pixabay

FOTO: Pixabay

Pernar tvrdi da se gripa suzbija vitaminom C.

Autor: HINA/ CroExpress

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ocijenio je u utorak kako su neprimjerene i za osudu objave na Facebooku zastupnika Živog zida Ivana Pernara u kojima dijeli zdravstvene savjete, pa tako tvrdi da je za liječenje gripe dovoljno uzimanje veće količine C vitamina, a umjesto lijekova za depresiju dovoljna je šetnja šumom.

'Uistinu je neuobičajeno, prilično ozbiljno i neprimjereno. I nešto što je u najmanju ruku čudnovato i za osudu', rekao je Kujundžić o Pernarovu 'izletu' među liječnike.

Složio se da je riječ o nadriliječništvu, koje je i zakonom zabranjeno, rekavši: 'Tako je, tim više što to govori netko iz institucije koja se zove Hrvatski sabor'.

Pernarovo dijeljenje medicinskih savjeta potaknulo je i psihijatra Hermana Vukušića da uputi pismo ministru Kujundžiću, ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću i predsjedniku Hrvatske liječničke komore Krešimiru Luetića i zatraži da poduzmu mjere protiv Pernara.

'Ivan Pernar posjeduje izuzetne moći manipuliranja činjenicama te postoji mogućnost da netko uistinu njegove ‘savjete’ uzme zdravo za gotovo i ne potraži stručnu pomoć', napisao je Vukušić.

08.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.