PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.06.2019
tekst
tekst

Hrvatska

(VIDEO) ZA ONA DOBRA STARA VREMENA Film koji obrađuje iseljavanje Hrvata jedan je od posljednjih filmova Ive Gregurevića

FOTO: Youtube

FOTO: Youtube

Film uskoro stiže u kina.

Autor: Direktno.hr/ CroExpress

Film Dominika Galića 'Za ona dobra stara vremena', koji se bavi burnim godinama nastanka hrvatske države, tranzicijom socijalizma u kapitalizam i (ne)spremnošću na promjene koje ona donosi, premijerno je prikazan na 65. pulskom filmskom festivalu, a njime je otvoren i prošlogodišnji 12. Vukovar film festival, piše Direktno.hr.

'Film možemo definirati kao zagrebački, odnosno kvartovski, a kroz priču o odrastanju dvojice prijatelja na prijelazu u novi milenij problematizira se tema aktualna i četvrt stoljeća kasnije – jesu li bolje odabrali oni koji su u potrazi za boljim sutra napustili Hrvatsku ili oni koji su ostali. Svaka opcija za sebe nosi i pozitivne i negativne strane, dileme i izazove, a na nama je bilo da ih nastojimo što bolje prikazati u svakom svjetlu, jer je to nešto što se svakodnevno događa oko nas', rekao je producent i scenarist filma Dominik Galić.

U filmu, u čijem je središtu dilema ostati u Hrvatskoj ili otići, glume Marko Petrić, Karlo Mrkša, Andrej Dojkić, Elizabeta Brodić, Vini Jurčić, Matija Prskalo, Ksenija Pajić, Denis Bosak, Mustafa Nadarević, Denis Bosak, Žarko Potočnjak, Karlo Mlinar te nedavno preminuli Ivo Gregurević, kojemu je ovo jedna od posljednjih uloga.

Film u distribuciji Continental filma u kinodvorane dolazi 31. siječnja.

08.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.