PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.07.2019
tekst
tekst

Hrvatska

MISA ZA DOMOVINU U Povodu 26. obljetnice oslobodilačke vojno - redarstvene akcije Maslenica

FOTO: IKA

FOTO: IKA

Misa se slavila u ponedjeljak 21. siječnja u Zadru.

Autor: IKA/ CroExpress

U povodu 26. obljetnice oslobodilačke vojno - redarstvene akcije Maslenica, u ponedjeljak 21. siječnja u crkvi sv. Šime u Zadru misno slavlje za domovinu predvodio je mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije, piše IKA.

'Ljubav branitelja u temeljima je povijesne istine o Domovinskom ratu. Bez te ljubavi sve drugo ostaje poluistina. Zahvalimo Bogu za sva djela koja nam je učinio po našim braniteljima koji su u sebi čuli i poslušali njegov zov, da zajedno s Bogom ovu zemlju vole, grade i vode, pa su se i ‘olujom’, ‘bljeskom’ i vojno-redarstvenim operacijama svakoj oluji odupirali. Mi vjerujemo da je prava strana Božja obala i da na nju treba, s Njime, upraviti provu i veslati do kraja života, do konačnog susreta na obali Kraljevstva nebeskog' rekao je mons. Lenkić, potaknuvši da hvalimo Boga za ‘silna djela koja nam učini Gospodin’.

Upozorio je na negativnosti u društvu koje opterećuju naše domovinsko zajedništvo 'te nas čine nezadovoljnima, premalo radosnima i ponosnima na dane spomena rađanja naše domovine'. To su nepovoljna demografska situacija, posljedice brojnih nepoštenih i kriminalnih djela, kriza u ekonomskom i drugim područjima.

U misi su sudjelovali predstavnici državnih i lokalnih vlasti, Hrvatske vojske i policije, hrvatski branitelji, članovi braniteljskih udruga te obitelji poginulih branitelja, general Ante Gotovina, izaslanik predsjednice RH i Damir Krstičević, ministar obrane RH. Nakon mise svi su sudionici počastili moći sv. Šimuna pred svečevom škrinjom koja je za tu prigodu bila otvorena iznad glavnog oltara. Za vrijeme mise pjevala je Klapa Sveti Juraj HRM.

21.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.