PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.07.2019
tekst
tekst

Hrvatska

UMRLA NAJSTARIJA HRVATICA Anđa Perić

FOTO: Pixabay

FOTO: Pixabay

U 109-oj godini života.

Autor: Dalmacija News/ CroExpress

U 109-oj godini života umrla je najstarija Hrvatica. Anđa Perić rođena je 13. listopada 1910. godine, rodila je troje djece, dobila četiri unuke, tri praunuka i praunuku. U školu nikada nije išla, a kod liječnika je bila prvi put sa sto godina, kad je u dvorištu svoje kuće u Kotlenicama pala i slomila kuk zbog čega je bila operirana, piše Dalmacija News.

Živjela je u pet država, prošla tri rata, no nije znala reći u kojoj joj je državi bilo najbolje. Novinarima je tada rekla da se o njoj brinu sin i nevjesta, te da sigurno ne bi doživjela toliko godina da oni nisu prema njoj pažljivi i dobri.

Život joj je bio i težak i lagan, kaže, a problem joj je bio otežano hodanje zbog čega je koristila hodalicu. Dan je provodila tako što je nakon ustajanja uglavnom sjedila u dvoru pred kućom, molila krunice i uživa u zelenilu i miru, jela je sve, a posebno je voljela jesti meso, dok joj dan ne bi završio bez barem ispijene čaše crnog vina.

'Drago mi je da sam doživjela ove godine. Baš mi je drago. Kad mi je dragi Bog dao da toliko živim. Ja dragoga Boga stalno molim i zahvaljujem mu na životu', kazala je tada Anđa Perić.


07.02.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.