PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.08.2019
tekst
tekst

Hrvatska

BAJKERI-BRANITELJI DOBROG SRCA Zajedno s učenicima oličili i oslikali osječku kirurgiju

Foto: Mirko Đurđević

Foto: Mirko Đurđević

MKVC je osnovan 2007. godine s ciljem okupljanja i druženja bajkera, veterana Domovinskog rata.

Autor: CroExpress

Članovi Moto kluba Veterani-Croatia (MKVC), zajedno s učenicima triju osječkih srednjih škola, prošlog su tjedna oličili i oslikali zidove Klinike za kirurgiju KBC Osijek.

MKVC je osnovan 2007. godine s ciljem okupljanja i druženja bajkera, veterana Domovinskog rata, njihovih obitelji i prijatelja, očuvanja sjećanja na vrijednosti i žrtve Domovinskog rata, promocije moto sporta te humanitarnog i volonterskog djelovanja. U ovoj su akciji sudjelovali članovi 5. podružnice MKVC Istočna Hrvatska.

Bajkeri dobrog srca organizirali su 7.i 8. veljače 2019. ličenje i oslikavanje zidova Klinike za kirurgiju KBC Osijek. Uključili su se i učenici i djelatnici osječkih srednjih škola - Graditeljsko-geodetske škole, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna te Trgovačke i komercijalne škole 'Davor Milas'.

'MKVC kao takav sudjeluje na projektima i akcijama koje provode državne institucije, civilne udruge i organizacije, vezano za edukativno preventivne programe, humanitarni rad, sport, Domovinski rat, koje su u skladu s našom vizijom i misijom', kaže predsjednik 5. podružnice, Mirko Đurđević.

MKVC danas ima preko 160 članova i djeluje kroz sedam podružnica na području čitave Hrvatske i u dijelu Bosne i Hercegovine, što ga čini jedinstvenim moto klubom na ovim prostorima.

'Ovom prilikom se zahvaljujemo učenicima i ravnateljima škola što su prepoznali vrijednost projekta te se uključili u provedbu istog', zaključuje Đurđević.

11.02.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.