PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.08.2019
tekst
tekst

Hrvatska

PLAĆE SU IM BOLJE NEGO SVEČILIŠNIM PROFESORIMA, Ali ovaj posao gotovo nitko ne želi raditi

FOTO: Pixabay

FOTO: Pixabay

'Problema imamo, ali snalazimo se još uvijek.'

Autor: Slobodna Dalmacija/ CroExpress

Anđelko Kujundžić predsjednik makarske Udruge iznajmljivača obiteljskog smještaja i dopredsjednik Hrvatske zajednice udruga obiteljskog smještaja kaže nam da je sve veća potreba za ljudima koje će čistiti kuće i apartmane, piše Slobodna Dalmacija.

- Situacija nije kritična, ali je zabrinjavajuća i teška. Moja je izreka da su čistačice plaćene bolje nego sveučilišni profesori. Ali neće svatko da čisti. Problema imamo, ali snalazimo se još uvijek i to zahvaljujući radnoj snazi, ženama iz Vrgorca i Imotskog. One nam dolaze ljeti i rade, ali ih se dobro i plati - Kujundžić će.

Problema kod privatnih iznajmljivača su počeli u 2017. godini za koju Kujundžić tvrdi da je bila rekordna po broju dolazaka i noćenja i po broju povećanja smještajnih kapaciteta. Inače, Makarani su usluge dodatne radne snage u čišćenju apartmana počeli koristiti već dvije godine prije.

- Usluge čistačica su se počele tražiti u 2015. godini kada se ustvari tek počelo 'pristojno' zarađivati od iznajmljivanja tako da nešto može ostati 'sa strane', a u 2017. godini, kada se povećao broj gostiju i ležajeva, prvi put smo osjetili da nam fali snage za čistiti apartmane. Mi se i dalje snalazimo i čistimo sami kad god stižemo i možemo, ali treba nam pomoć, čistačice nam jako puno pomažu da to sve skupa funkcionira - dodaje Kujundžić.

14.03.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.