PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.08.2019
tekst
tekst

Hrvatska

JANDROKOVIĆ O PRESUDI SANADERU 'Bio je predsjednik HDZ-a, to je poruka koja nije dobra, ali...'

Foto: Hina

Foto: Hina

Na pitanje misli li da to nije teret HDZ-u, Jandroković je kazao da ‘sasvim sigurno da bi bilo bolje da toga nema.

Autor: Hina/CroExpress

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u petak je ocijenio da je presuda Vrhovnog suda bivšem premijeru Ivi Sanaderu na šest godina zatvora dokaz da je pravosuđe nepristrano i da nitko nije iznad zakona.

‘Presuda Vrhovnog suda je presuda jednoj osobi, čovjeku s imenom i prezimenom. To je dokaz da je pravosuđe nepristrano. Riječ je o čovjeku koji je u vrijeme počinjenja djela bio predsjednik i HDZ-a i Vlade i slažem se da je to i za društvo poruka koja nije dobra, ali isto tako je poruka da nitko nije iznad zakona i da hrvatski sudovi rade svoj posao’, ustvrdio je Jandroković.

Na pitanje misli li da to nije teret HDZ-u, Jandroković je kazao da ‘sasvim sigurno da bi bilo bolje da toga nema. ‘Ali, ponavljam, ovo je presuda jednoj osobi’.

Jandroković je, ne otkrivajući detalje, najavio da će poslije podne stranačka tijela, Predsjedništvo, Nacionalno vijeće i Središnji odbor HDZ-a utvrditi stranačku listu za izbore za Europski parlament, kao i izborni program i strategiju za izbore.

O imenima kandidata na listi nije htio govoriti, samo je najavio da HDZ na izbore izlazi samostalno. ‘Idemo sami na izbore i siguran sam da ćemo ostvariti pobjednički rezultat’.

Na nagađanja da će na listi biti netko tko je u zadnji trenutak uskočio u HDZ-u, pri čemu se aludiralo na aktualnu europarlamentarku, bivšu HSS-ovku Marijanu Petir, Jandroković je pozvao na strpljenje, rekavši da će sve biti poznato do kraja dana.

05.04.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.