PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.08.2019
tekst
tekst

Hrvatska

GESTA 'TEŠKA' 400.000 KN Obitelj male Mile dat će novac od kuće koju su prodali Šimunu Petru koji se bori s opakom bolešću

Foto: privatni album

Foto: privatni album

Šimun Petar desetogodišnji je dječak koji se već osam godina bori s opakom bolešću.

Autor: 24sata.hr/CroExpress

Svega nekoliko dana nakon što je mala Mila sretno otputovala na liječenje u Philadelphiju, pojavila se informacija kako je njezin otac Marin Rončević obećao pomoći bolesnom dječaku Šimunu Petru Maruni (10) iz Maslenice novcem koji će dobiti prodajom svoje kuće. Informaciju je za 24sata potvrdio Milin djed Vladimir Rončević.

'Marin od početka govorio kako će novac od prodaje kuće ići u humanitarne svrhe. Kako sam čuo od njega i njegove supruge Sanje, s privatnog računa novac su odlučili uplatiti malom Šimunu koji je u jako teškom stanju', rekao je Vladimir koji se svakodnevno čuje sa sinom i snahom koji su u Americi.

Šimun Petar desetogodišnji je dječak koji se već osam godina bori s opakom bolešću. 2011. godine operiran mu je tumor na mozgu u Zagrebu, no 2016. pojavio se novi tumor, hondaplastični ostosarkom.
Bio je na liječenju u Grčkoj, a trenutačno je nepokretan, ima zatajenje bubrega te je posljednjih godinu i pol na palijativnoj skrbi.

05.04.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.