PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

14.10.2019
tekst
tekst

Hrvatska

TALAČKA KRIZA U KAŠTEL LUKŠIĆU Stanari evakuirani, policija upala u stan

Dalmacija Danas Youtube snimka zaslona

Dalmacija Danas Youtube snimka zaslona

Spasili tri života.

Autor: Hina/CroExpress

Talačka drama u Kaštel Lukšiću u noći s petka na subotu u kojoj je 53-godišnji muškarac prijetio plinskom bocom u stanu gdje se zaključao riješena je u ranim jutarnjim satima u subotu bez ozljeda nakon što je policija upala u stan i uporabila sredstva prisile, doznaje se u splitsko- dalmatinskoj Policijskoj upravi.

Nakon višesatnih pregovora, policijski službenici su jutros oko 4 sata nasilno ušli u stan, gdje su uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) nad 53-godišnjakom i 21-godišnjakom prema kojem se postupalo zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. U tijeku je kriminalističko istraživanje, priopćila je policija.

Policijski službenici iz Policijske postaje Kaštela sinoć su primili prijavu obiteljskog nasilja na području Kaštela te potom došli na mjesto događaja gdje su zatekli 53-godišnjaka koji je tada krenuo prema njima s nožem u ruci i prijetio im smrću.

U jednom trenutku je uzeo plinsku bocu i pustio plin, nastavljajući s prijetnjama smrću, nakon čega se zatvorio u stan, s još dva člana obitelji, odbijajući daljnje kontakte s policijskim službenicima. S pripadnicima specijalne policije u rješavanju ove talačke krize sudjelovao je i stručnjak za pregovore u takvim okolnostima, izvijestili su iz policije.

Stanari zagrade u Kaštel Lukšiću zbog prijetnji plinom bili su evakuirani te su do raspleta krize noć proveli na otvorenom, u blizini zgrade.

13.04.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.