PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.08.2019
tekst
tekst

Hrvatska

UPAO U KUĆU OBITELJI KOJA ŽIVI U NJEMAČKOJ I napravio im više od 100.000 kn štete

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Provalnik je ušao u kuću u vlasništvu obitelji Prce koja stanuje u njemačkom Stuttgartu.

Autor: Slobodna Dalmacija/CroExpress

Više od
100 tisuća kuna štete napravio je nepoznati počinitelj u kući u Baškoj Vodi, čiji vlasnici žive u njemačkom Stuttgartu.

Kako javlja
Slobodna Dalmacija, on je u razdoblju od 3. do 11. travnja sprejem išarao dio fasade kao i unutrašnjost kuće, oštetio inventar u prizemlju i poplavio cijeli podrum.

Provalnik je ušao u kuću u vlasništvu obitelji Prce koja stanuje u njemačkom Stuttgartu pa je namjerno 'otvorio' vodu i ostavio je da teče iz slavine, čime je poplavljena cijela kotlovnica i dio u prizemlju u kojem se nalaze perilice rublja i peglaonica.

Kćer vlasnika kuće, Marijana Prce, koja stanuje u Njemačoj, im je kazala da je oštećenja na kući zamijetio vrtlar koji održava okoliš. Prce nije ni znala da je nepoznati počinitelj u njihovoj kući napravio golemu štetu.

– Mislila sam da je samo išarana fasada na kući i nisam ni znala da nam je poplavljen podrum. Katastrofa. Kuću je moja obitelj, koja je podrijetlom iz Ljubuškog, kupila prije 23 godine i u njoj boravimo samo ljeti, kada je i iznajmljujemo turistima, tako da sam baš šokirana i ne znam je li provaljeno samo u našu ili u još kuća u ulici – kazala je, dodavši da će njezina majka u četvrtak krenuti iz Njemačke u Bašku Vodu pa će znati više.

18.04.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.