PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

21.08.2019
tekst
tekst

Hrvatska

DAN GRADA VUKOVARA Premijer Plenković i predsjednica Grabar-Kitarović idu u Vukovar

Foto: Hina

Foto: Hina

Odat će počast poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Autor: Hina/CroExpress

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Andrej Plenković s ministrima boravit će u posjetu Vukovaru, gdje će sudjelovati na obilježavanju Dana Grada Vukovara.

 U 9,30 sati odat će počast poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu na Memorijalnom groblju. Zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske položit će predsjednica Republike Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Plenković i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Marijana Balić.  

Potom će, u 10 sati, biti na svetoj misi u Crkvi sv. Filipa i Jakova , a u 11 sati na svečanom otvorenju Franjevačkog muzeja Vukovar. Nakon toga, u 12 sati, sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara

Tom prigodom će ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekta Europske unije Tomislav Petric uručiti ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu ‘Poziva za razvoj poduzetništva grada Vukovara’ koji je pokrenut kao dio ‘Programa za integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima’ sljedećim korisnicima: Tonet d.o.o., Dental-Ant d.o.o., Horus Consulting d.o.o., Ugostiteljsko – trgovački obrt ‘032’, Rasnek d.o.o., Zadruga Horus, Zajednički ugostiteljski obrt ‘Đani’. 

U 14 sati će se predsjednik Vlade sastati s predstavnicima Luke Vukovar, na čelu s direktorom Luke Marijanom Kuprešakom, te obići Luku Vukovar, a potom će obići Studentski dom ‘Leopold’ te Muzej vučedolske kulture. Nakon toga, premijer Plenković će obići rekonstrukciju građevine Vodotoranj Vukovar u Memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata. Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u 14,15 sati susrest će se s mladima na temu života u Vukovaru te potom, u 15 sati, s mladim poduzetnicima.

03.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.