Autor: CroExpress
Ministarstvo obrazovanja Republike Hrvatske već nekoliko mjeseci provjerava diplome svojih zaposlenika. Iz dana u dan otkriva se sve više lažnih diploma, a javnost je šokirana činjenicom da su brojni od profesora s krivotvorenim diplomama godinama, pa i desetljećima radili u sustavu obrazovanja
Jedna od takvih diploma pronađena je i u srednjoj školi u Križevcima, a njezin vlasnik, ‘profesor’ i zamjenik ravnatelja, Saša Đurić prvi je koji se odvažio javno progovoriti o svom činu. 
‘Svjestan sam da sam pogriješio, sada sam prepušten institucijama koje će raditi svoj posao’, izjavio je, posredstvom svoje supruge, Saša Đurđić, lažni profesor koji je početkom mjeseca dao otkaz u srednjoj školi Ivana Seljanca u Križevcima nakon što se otkrilo da ima krivotvorenu diplomu zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje, piše Podravski.  
Njegova supruga Milica Đurđić kandidatkinja je HDS-a na izborima za Europarlament. Kazala je kako obitelj proživljava pravu dramu i dometnula kako joj je sada najvažnije od svega sačuvati njihovo dvoje djece, koja nisu nimalo kriva za, prema svemu sudeći, nemoralan i nezakonit čin svoga oca.  
‘Ja to nisam znala, nisam onda ni bila u braku. Svjesna sam toga što je moj suprug učinio’, kaže supruga. Zanijekala je da je njezin suprug otišao u Njemačku nakon otkaza koji je dao u školi u kojoj je radio 16 godina.  
‘Evo, tu je pokraj mene’, rekla je Milica Đurđić. Ravnateljica srednje škole Ivana Seljanca Gordana Juran Ratković kazala je kako je obavijest o lažnoj diplomi dugogodišnjeg kolege, koji je bio imenovan i za njezina zamjenika, dobila u ponedjeljak 29. travnja poslijepodne u pismu s fakulteta. 
‘Odmah idući dan, u utorak, pokrenuli smo dodatnu provjeru na fakultetu i nakon toga smo isti dan pokrenuli proceduru za davanje izvanrednog otkaza, a također smo podnijeli kaznenu prijavu. Procedura je strogo propisana i postupak davanja izvanrednog otkaza traje 14 dana. Kao prvi korak zatražila sam očitovanje od kolege Đurđića, za što je rok dva dana’, kaže ravnateljica.  
U srijedu je bio Prvi maj, neradni dan, a u četvrtak je Saša Đurđić došao u školu i, umjesto očitovanja, sam dao otkaz. Da to nije učinio, škola bi nastavila s procedurom izvanrednog otkaza. Saša Đurđić dobit će plaću za travanj.

Datum objave: 16.05.2019.